Edzők

Az egyesület edzőitől magánórák vételére is lehetőség van.
Ezeknek a feltételeiről a választott edzőnél lehet érdeklődni e-mail-ben vagy telefonon.

Tokaji-Kulcsár Zsófia

műkorcsolya edző

11 évet versenyszerűen műkorcsolyázott. Kétszeres magyar junior bajnok és kétszeres felnőtt ezüstérmes, illetve számos nemzetközi verseny eredményes szereplője, valamint olimpiai kerettag volt.

Sikeresen megszerezte az ISU (Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség) 4 szintből álló tesztjeinek minősítéseit is.
Térdsérülés miatti visszavonulása után – 1996-ban kezdett el foglalkozni gyermekek korcsolyaoktatásával. Emellett elvégezte az IBS (Nemzetközi Üzleti Főiskola) közgazdasági, nappali, angol nyelvű szakát, valamint a TF középfokú műkorcsolya edzői szakát is.

Tóth Zoltán szakmai irányítását 1998-ban kezdte el. Rengeteg munka, sok tapasztalat, valamint szerencse vezette el őket oda, hogy Tóth Zoltán - ötszörös magyar bajnok, valamint számos Európa és Világbajnokság sikeres résztvevője volt. A rengeteg munka eredményeként két olimpián is a magyar csapat tagjai voltak (2002. Salt Lake City, 2006. Torino).

A torinoi olimpia után immár Tóth Zoltánnal együtt, egymás mellett foglalkoznak minden tanítványukkal – az utánpótlással, a versenyzőkkel, a rekreációval, a felnőtt amatőrrel és a felnőtt szinkron válogatottal is.

2006-ban megszerezte ISU Technical Specialist minősítését is. (A Technikai Specialista az új pontozási rendszerben a bírók munkája mellett - a szakmai minősítéseket, szinteket adja meg a verseny során a korcsolyázók kűrjeiben bemutatott elemeknél.) Kulcsár Zsófi volt az első magyar, aki egyéniben az ISU legmagasabb minősítésű diplomáját megszerezte - így hazai, nemzetközi valamint, ISU versenyeken is a technikai delegátus tagjaként vesz részt.

Eddigi szakmai pályafutását több szaktekintély is jelentősen meghatározta: pl. Carlo és Christa Fassi, (még aktív sportolóként), valamint Alexei Mishin és Dohány Andrea (már edzőként).

Tóth Zoltán

műkorcsolya edző

Versenyzőként 1988-ban lépett először jégre, azóta háromszoros junior bajnok, kétszeres felnőtt ezüstérmes, ötszörös magyar bajnok, olimpiai kerettag, továbbá számos nemzetközi verseny eredményes résztvevője volt.

Edzőjével, Kulcsár Zsófiával korábban, aktív korcsolyázóként már ismerték egymást, majd 1998-tól, nyolc évet dolgoztak együtt, mint edző és tanítványa.

Legjobb nemzetközi eredménye: EB 17. helyezés. Részvett a 2002. évi és a 2006. évi Téli Olimpián is. A 2006-os torinoi Olimpián egy remekül sikerült rövid programmal bejutott a legjobb 24 közé, és így a világ legjobbjai között mutathatta be szabad programját is. Hátsérülése miatt kényszerült aktív pályafutásának befejezésére a torinoi olimpia után.

Már aktív pályafutása alatt is Kulcsár Zsófival együtt edzették az utánpótlás versenyzőiket. Ma pedig már együtt dolgoznak minden tanítványukkal - az utánpótlással, a versenyzőkkel, a rekreációval, a felnőtt amatőrrel és a felnőtt szinkron válogatottal is, melynek irányítására együtt kérték fel őket.

Kendelényi-Gulyás Erika

szinkronkorcsolya edző

Hamarosan...

Páva-Sárközi Bettina

szinkronkorcsolya edző

Hamarosan...

Hogy volt...

Torino, 2006

"Éppen a legfontosabb versenyen tudtam hibátlan rövidprogramot futni, és ez elégedettséggel tölt el. Amint láttam, több esélyes is hibázott a késői csoportokban. Edzőm, Kulcsár Zsófia azt ajánlotta, hogy bármilyen is lesz a gyakorlatom, sugározzon rólam, jól megyek és élvezem. Igaza lett, és a bírók ezt is értékelték. A csütörtöki kűrben megpróbálok lazán futni, nincs veszíteni valóm, hogy ez mire lesz elég, majd ott eldől" - mondta az MTI-nek a 24. - még éppen kűrt érő - helyen záró Tóth Zoltán, aki világversenyen másodszor mutathatja be szabadprogramját, de a 2004-es budapesti Európa-bajnokságon ezt hazai versenyzőként, nem pedig helyezésével érdemelte ki.